To what extent can we trust photography and science? Robert Zhao Renhui explores these questions in A Guide to the Flora and Fauna of the World, which appears to be an authentic catalogue of plants and animals but is in fact entirely fictitious.

Renhui’s guide ostensibly “documents” 55 different animals, plants and environments that have been manipulated by man but do not appear to be, and examines the myriad ways in which humans are altering nature. Here are curious creatures that have evolved in often unexpected ways to cope with our changing world, including rhinoceroses with barely visible horns and monkeys dependent on food handed out by humans. Other organisms in the series are the products of human intervention, mutations engineered to serve various purposes from scientific research to the desire for ornamentation, such as man-made gelatin grapes, genetically modified tomatoes and “unbreakable” eggs.

All living things constantly adapt to the various pressures they face including predators, pollution and environmental change. Yet the human species has undeniably emerged as the main perpetrator of the dangers that threaten the survival of other life forms. A Guide to the Flora and Fauna of the World reminds us of this fact, and above all to retain a critical, cautious and ironic attitude to the “real.”


58 Seiten, 55 Abbildungen

Vierfarbdruck
Photo prints and text sheets in an archive box
24 x 34 cm

Englisch

ISBN 978-3-95829-319-9
1. Auflage 11/2018

€ 58.00 inkl. MwSt.
Kostenloser Versand

Cookie Einstellungen

Wir verwenden Cookies, um Ihr Erlebnis zu verbessern und Ihnen personalisierte Inhalte zu liefern. Durch die Verwendung dieser Website stimmen Sie unseren Cookie-Richtlinien zu

Notwendige Cookies
Statistische Cookies
Cookies von Drittanbietern
Akzeptieren Einstellungen bearbeiten
steidl.de

Cookie Einstellungen

Weitere Informationen zur Verwendung von Cookies in unseren Cookie-Richtlinien.

­

Notwendige Cookies

Ohne diese Cookies können die von Ihnen angeforderten Dienste nicht bereitgestellt werden.

Statistische Cookies

Erlauben Sie anonyme Nutzungsstatistiken, damit wir unser Angebot verbessern können.

Cookies von Drittanbietern

Cookies von Drittanbietern, die eingebunden werden um personalisierte Anzeigen für Sie auszuliefern.

Cookies, die wir auf dieser Website verwenden