Harold Edgerton was an engineer, educator, explorer, entrepreneur, as well as a revolutionary photographer—in the words of his former student and Life photographer Gjon Mili, “an American original.” Edgerton’s photos combine exceptional engineering talent with aesthetic sensibility, and this book presents more than 100 of his most exemplary works.

Seeing the Unseen contains iconic photos from the beloved milk drops and bullets slicing through fruit and cards, to less well known but equally compelling images of sea creatures and sports figures in action. Paired with excerpts from Edgerton’s laboratory notebooks, the book reveals the full range of his technical virtuosity and his enthusiasm for the natural and human-built worlds. Essays by Edgerton students and collaborators J. Kim Vandiver and Gus Kayafas explore his approach to photography, engineering and education, while MIT Museum curators Gary Van Zante and Deborah Douglas examine his significance to the history of photography, technology and modern culture.

Co-published with the MIT Museum, Cambridge, Massachusetts


208 Seiten, 158 Abbildungen

Vierfarbdruck
Fester Einband / Leineneinband
22.5 x 28.5 cm

Englisch

ISBN 978-3-95829-308-3
1. Auflage 07/2019

Vergriffen

€ 48.00 inkl. MwSt.
Kostenloser Versand

Cookie Einstellungen

Wir verwenden Cookies, um Ihr Erlebnis zu verbessern und Ihnen personalisierte Inhalte zu liefern. Durch die Verwendung dieser Website stimmen Sie unseren Cookie-Richtlinien zu

Notwendige Cookies
Statistische Cookies
Cookies von Drittanbietern
Akzeptieren Einstellungen bearbeiten
steidl.de

Cookie Einstellungen

Weitere Informationen zur Verwendung von Cookies in unseren Cookie-Richtlinien.

­

Notwendige Cookies

Ohne diese Cookies können die von Ihnen angeforderten Dienste nicht bereitgestellt werden.

Statistische Cookies

Erlauben Sie anonyme Nutzungsstatistiken, damit wir unser Angebot verbessern können.

Cookies von Drittanbietern

Cookies von Drittanbietern, die eingebunden werden um personalisierte Anzeigen für Sie auszuliefern.

Cookies, die wir auf dieser Website verwenden